Tengeri képzések

                III.o TENGERI KISHAJÓVEZETŐ ÉS VITORLÁS KISHAJÓVEZETŐ KÉPZÉS, PARTMENTI NAVIGÁCIÓ.

Jóváhagyás száma: HHF/41481-1/2018-ITM

Tengerészvizsgákat, ezen belül kedvtelési célú tengeri kishajóvezetői vizsgát is az tehet, aki ért a hajóhoz és a hajóvezetéshez, azaz van belvízi hajóvezetői képesítése.  Rendelkezik alapvető angol nyelvtudással a rádiókommunikáció kezeléséhez. A szakorvosi vizsgálatok során egészségileg alkalmasnak találják a feladatra, valamint egy ilyen célból szervezett szaktanfolyam elvégzése után képes elsősegélyt nyújtani tengeri balesetek esetében.

Iskolánkban az IMO (Nemzetközi Tengerész Szervezet), és a NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) által jóváhagyott és ellenőrzött tematika és módszer szerint, szakoktatók segítségével folyik. Az elméleti és gyakorlati képzés az alábbiak szerint történik.

20160525_144847

Hajóvezetői képzés

A megszerezhető és nemzetközileg elismert képesítések, a vizsgáktól és a gyakorlattól függően egy kötelező korlátozásrendszer lépcsőfokai, ahol a korlátozás a part vonalától való eltávolodást jelenti. Minden fokozat elérése sikeres elméleti vizsga és gyakorlati képzés után lehetséges.

Az elméleti vizsgára felkészítő tanfolyami beiratkozás:

Indul: 

III. osztályú: folyamatosan, tekintettel a kialakult, de pillanatnyi e.ü. szükséghelyzetre, az oktatás döntően az elektronikus tanteremben történik. A térképgyakorlat kezdő foglalkozását a bázis tanteremben tartjuk. Beiratkozáskor, jogi tájékoztatót adok a . Az előadások kezdésének választható időpontjai naponta: 09.00, 14.00, 17.00., összesen 26 oktatási nap.

Témái:

Parthajózástan, földrajzi navigáció, elektronikus navigáció, meteorológia, vízrajz, COLREG (kitérési szabályzat), mentés-felkutatás, túlélési ismeretek, segélykérés, tengerjog, környezetvédelem.

Ára:

III. osztály, 12 tmf             76 óra       118.000 HUF

Vizsgadíjak:

III. osztály vizsga díja:   60.000 HUF

IMG_20160526_200440


A gyakorlati hajóvezetői tanfolyam:

 TENGERI GYAKORLATOK TÖRZSIDŐPONTJAI:

2020. szeptember 26. - október 03.-ig,

Az Adriai tengeren vitorlás- és motoros hajón történik, hajókezelési-, manőverezési-, navigációs-, forgalmi- és havaria helyzetkezelési gyakorlat keretében.                                                                                             

Iskolahajó: S/Y ESCAPE, tipusa: ELAN 444 Impression, lobogó: magyar.

Ára: szezontól függően, de 120.-eur/ fő/nap-tól + 90.-eur/túra hajóköltség,

Elsősegély tanfolyam és egészségügyi alkalmasság:

Megléte minden fokozatú tengeri hajóvezető részére vizsgafeltétel. Az egészségügyi alkalmasság vizsgálata és az igazolás kiadása, valamint az alapfokú elsősegély nyújtó tanfolyam a Merényi Gusztáv Kórházban történik.

Rádiókezelői képzés

Indul:

        SRC, LRC új tanfolyam: szervezés után (4 nap)

        SRC, LRC felújító: szervezés után

 

Vizsgadíjak:

SRC: 27.000 Ft

LRC: 29.000 Ft

Korlátozott rádiókezelői képzés (SRC)

A III. osztályú parthajózási hajóvezetői képesítés melléklete, ahol a korlátozott hatósugarú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 38.000 Ft+Áfa

Korlátozás nélküli rádiókezelői képzés (LRC)

A II. és I. osztályú nyílt tengeri hajóvezetői képesítések melléklete, ahol a nagy hatótávolságú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 75.000 Ft+Áfa